Doelgroep bepaling FB ads Alaminuut

Laatste reactie 20/09/2017 19:00 door John
· Markeren als ongelezen
John Slabbekoorn 5 jaar geleden geplaatst

Sorry @denniswijnands​, per ongeluk het hele topic verwijderd inclusief jouw vraag...

Hierbij alsnog wel mijn antwoord:

Je kunt inderdaad doelgroepen selecteren op basis van interesses. Maar je kunt ook doelgroepen selecteren op basis van bijvoorbeeld Gedrag. Zie de bijgevoegde foto waarin ik heb gekozen voor het gedrag eigenaren van kleine bedrijven die ook geinteresseerd zijn in bed and breakfast. 

Dit heb ik zomaar zonder verder onderzoek gedaan maar op die manier zijn er wel heel veel mogelijkheden die ook bij jouw business passen.

reactie op @johns:
Dennis Wijnands

Top!! Ik ga er weer verder mee stoeien!


5 jaar geleden

Beantwoorden

Dennis Wijnands 5 jaar geleden geplaatst

@johnslabbekoorn

Nog een vraagje. Je kan bij FB adverteren kiezen uit verschillende campagnedoelstellingen. Nu ga ik voor het eerst adverteren is  er dan ook een soort opbouw? Dus dat je als eerste begint met adverteren om "Bekendheid" te generen? En daarna een advertentie inzet om Leads te generen etc etc? Of maakt dat niet uit?

reactie op @denniswijnands:
John Slabbekoorn

@denniswijnands

Hier is geen vast opbouw voor omdat iedere business weer anders is. Het is belangrijk om een doelstelling te kiezen die past bij de soort advertentie die je wilt draaien. Als jij een advertentie gaat draaien richting de gratis tips die jij aanbied dan wil je altijd de doelstelling Conversie kiezen. Op die manier weet je precies wat éen lead jou kost. 

Maar als je gaat adverteren met een facebookvideo dan wil je de doelstelling Videoweergave kiezen zodat het Algoritme van facebook de campagne gaat optimaliseren op zoveel mogelijk views. 

Als je bijvoorbeeld wilt adverteren naar een artikel op je website (mocht je dit hebben) dan is het goed om te kiezen voor de doelstelling verkeer om zoveel mogelijk traffic te krijgen op de pagina van het artikel.


5 jaar geleden

Beantwoorden

Dennis Wijnands 5 jaar geleden geplaatst

@johnslabbekoorn

Nog 1 vraag, heb je ook een video over hoe je A/B testing doet en instelt?

reactie op @denniswijnands:
John Slabbekoorn

Je vraag is mij niet 100% duidelijk. Bedoel je een A/B test op basis van twee verschillende advertenties? In dat geval wil je verwijzen naar een van de video's. Daar vertel ik precies hoe je in éen campagne met twee advertentiesets kunt werken en daaronder 4 advertenties per advertentie set. 

Dat is een hele effectieve manier van splittesten binnen facebook adverteren. 


5 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 September 2017 om 18:32
Aantal lezers 26
Aantal reacties 3